NL | FR

Biodiversiteit omvat alle dieren, planten, paddenstoelen en andere levensvormen en zorgt voor zuurstof, voedsel, geneesmiddelen, zuivere lucht en water, enz. Biodiversiteit is leven! Dat leven is echter in gevaar: soorten verdwijnen aan een alarmerende snelheid... Doe mee en zet je in voor het leven op onze mooie planeet! 

Kies jouw actie!

... of kies meteen meerdere acties!

Al 118406 engagementen dankzij 16882673 geëngageerde personen.

Tip van de dag!

Inschrijven RSS

Ik plant pompoenen voor Halloween.

Het vriest niet meer en dan kan je reuzenpompoen- en kastanjepompoenzaadjes planten. Kies een zonnig plekje waar deze kruipplanten zich ongehinderd kunnen uitbreiden. Als je een composthoop hebt, zet ze er bovenop: ze houden van een rijke bodem!

Zodra de eerste bladeren uitkomen, moet je de voet van elke plant goed en vaak begieten. En leg er, zodra je vruchten ziet, stro of houtspaanders onder: zo rotten ze niet, terwijl de grond vochtig blijft!

Op het eind van augustus kerf je met een dikke spijker gekke figuren in de pompoenen die je als halloweenversiering zal gebruiken. De tekeningen groeien mee en blijven in reliëf staan … Oogst de vruchten wanneer de bladeren verwelken en de stelen uitdrogen. 

Tip van de dag

Bestel hier het gratis boekje met 366 tips voor de biodiversiteit.

Bestel
Deel